Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че временно прехвърля пълномощията си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че временно прехвърля пълномощията си
Коментари Харесай

Байдън прехвърли президентските си пълномощия на Камала Харис

Президентът на САЩ Джо Байдън разгласи, че краткотрайно трансферира пълномощията си на вицепрезидента Камала Харис. Причината - американския президент ще се подложи на рутинна колоноскопия, само че ще бъде под цялостна анестезия, оповестиха от Белия дом, представени от CNN.

Байдън ще премине годишния си обзор в медицинския център " Уолтър Рийд " в Бетезда, щата Мериленд, сподели представителят на Белия дом Джен Саки. По график пpезидентът би трябвало да се върне в Белия дом по-късно в петък, с цел да продължи да извършва отговорностите си, измежду които е и церемониалното опрощение на пуйки в навечерието на Деня на благодарността, написа Българска телеграфна агенция.

После Байдън ще замине за родния си щат Делауеър за двата почивни дни. На 78 години Байдън е най-възрастния човек, поел поста президент в историята на Съединени американски щати. Макар да има спекулации дали той ще се кандидатира за втори мандат през 2024 година, Байдън сподели, че чака да се кандидатира още веднъж дружно с вицепрезидентката Камала Харис.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР